Maisrapport

 

Meeropbrengst in conventionele maïsteelt

Praktijk
Het gebruik van de nieuwe middelen in de praktijk van alledag is eenvoudig. Dit gebeurt door enkele malen aanbrengen op de gewassen, door middel van besproeing of begieting. Het kan worden gemengd met andere meststoffen en gewasbescherming, zodat geen extra werk nodig is. De kosten per hectare bedragen slechts enkele tientallen Euro's per keer. Afgezet tegen de meeropbrengst zijn deze kosten vrijwel verwaarloosbaar. In de praktijk blijkt een verminderde noodzaak voor chemische gewasbescherming. Dat is op zich een besparing van formaat. Enerzijds kosten en arbeid, anderzijds het vervallen van een 5% tot 10% minderopbrengst als gevolg van chemische bestrijding van ziekten, onkruid en schimmels.

Toekomst van de landbouw
Door verstedelijking en verzilting vindt jaarlijks een afname plaats van goede landbouwgronden. Ruim 1 miljoen hectare wereldwijd gaat per jaar verloren. Door de toename van de bevolking tot 9 miljard mensen in 2050 is er een stijging nodig van de productie per hectare. Een schatting van de Landbouw Universiteit van Wageningen is 50% meeropbrengst per hectare in 2050. Nu, in 2012 - 2013 is een meeropbrengst van 35% tot 45% reeds mogelijk. Honger is niet meer nodig.

Ontwikkeling
De ontwikkeling van de producten is geheel in eigen beheer gerealiseerd. Acht jaar onderzoek heeft als gevolg dat er nu een bedrijf staat met enorme potentie, ook voor export. Nederland staat in de wereld bekend als een land met een lange en degelijke historie als het gaat om agrarische producten. In de ontwikkeling is er ook oog geweest voor de huidige milieuproblematiek. Het product is geheel natuurlijk en absoluut onschadelijk voor mens en milieu. Door samen te werken met diverse landbouwkundige en bedrijfslaboratoria zoals BLGG, Altic, Novacropcontrol en KWS is een gedegen onderzoek samengesteld.


Bekijk hier het onderzoek en de testresultaten van het recente maisonderzoek

 

 

 

 


Logon

AgroSensi | Gompenstraat 35A| 5145RM Waalwijk | contact@agrosensi.com