Maisonderzoek 2012Onderzoek Mais:

De werking van AgroSensi VLDF® geeft op vele plaatsen goede resultaten. Van kortere groeiperiode (tot 3 weken korter) tot 38% meer ontkiemen van zaden, verbeterde suiker– en mineraleninhoud van de vruchten (+ 10%). Meer en grotere vruchten die langer houdbaar zijn, hardere uien, niet doorschietende sla, tientallen procenten meeropbrengst bij komkommers, onstuimige groei van aquariumplantenen betere smaak van de vruchten. kijk hier voor onze resultaten

Agrosensi uit Waalwijk introduceert een nieuwe reeks producten die de wereldvoedselproblemen van nu tot 2050 helpen oplossen. In een onderzoek, in 2012 in de maïsteelt, is een meeropbrengst van 35% zetmeel vastgesteld. Productgoedkeuring is gerealiseerd voor gebruik in de conventionele en biologische landbouw binnen de EU.

Praktijk
Het gebruik van de nieuwe middelen in de praktijk van alledag is eenvoudig. Dit gebeurt door enkele malen aanbrengen op de gewassen, door middel van besproeing of begieting. Het kan worden gemengd met meststoffen en gewasbescherming, zodat geen extra werk nodig is. De kosten per hectare bedragen slechts enkele tientallen Euro's per keer. Afgezet tegen de meeropbrengst zijn deze kosten vrijwel verwaarloosbaar.

Toekomst van de landbouw
Door verstedelijking en verzilting vindt jaarlijks een afname plaats van goede landbouwgronden. Ruim 1 miljoen hectare wereldwijd gaat per jaar verloren. Door de toename van de bevolking tot 9 miljard mensen in 2050 is er een stijging nodig van de productie per hectare. Een schatting van de Landbouw Universiteit van Wageningen is 50% meeropbrengst per hectare in 2050. Nu, in 2012 - 2013 is een meeropbrengst van 35% tot 45% reeds mogelijk. Honger is niet meer nodig.

Ontwikkeling
De ontwikkeling van de producten is geheel in eigen beheer gerealiseerd. Acht jaar onderzoek heeft als gevolg dat er nu een bedrijf staat met enorme potentie, ook voor export. Nederland staat in de wereld bekend als een land met een lange en degelijke historie als het gaat om agrarische producten. In de ontwikkeling is er ook oog geweest voor de huidige milieuproblematiek. Het product is geheel natuurlijk en absoluut onschadelijk voor mens en milieu. Door samen te werken met diverse landbouwkundige en bedrijfslaboratoria zoals BLGG, Altic, Novacropcontrol en KWS is een gedegen onderzoek samengesteld.

Introductie
De introductie van deze producten heeft plaatsgevonden op de Biovakbeurs in Zwolle in januari 2013, waar ook proefproducten werden uitgereikt. Men kan deze producten dan zelf ervaren op een breed scala van gewassen in land- en tuinbouw en op de vensterbank thuis.

Bekijk hier het onderzoek en de testresultaten van het maisonderzoek uit 2012Logon

AgroSensi | Gompenstraat 35A| 5145RM Waalwijk | contact@agrosensi.com