Wat is Agrosensi

 

Historie

Door verstedelijking en verzilting vindt wereldwijd jaarlijks een afname plaats van goede landbouwgronden. Ruim 1 miljoen hectare gaat per jaar verloren (dat is meer dan alle landbouwgrond van Nederland). Door de verwachtte toename van de bevolking tot 9 miljard mensen in 2050 is er een stijging nodig van de productie per hectare. Een schatting van de Landbouw Universiteit van Wageningen is 50% meeropbrengst per hectare in 2050. Deze enorme taak ligt voor ons, met als uitdaging om dit geheel in samenhang met de natuur op te lossen. Een chemische en laboratoriumtechnische oplossing die in strijd is met de natuurwetten kan geen standhouden en is dan ook niet gewenst als duurzame oplossing. Dat betekent dat er nieuwe wegen moeten worden ingeslagen om deze enorme taak tot een goed einde te brengen.

Nieuwe benadering nodig

De Agrosensiproducten zijn bemestingsproducten in de vorm van bruistabletten en vloeistoffen. De effecten van de Agrosensi producten zijn af te lezen uit veldonderzoeken en de resultaten op het gewas. Voor deze benadering is gekozen, om onbevooroordeeld te kijken, te wegen en te meten wat het gewas als resultaat te zien geeft. Er wordt gebruikgemaakt van gerenommeerde laboratoria in Nederland om de proeven uit te voeren en de resultaten in kaart te brengen.

Ontwikkeling

De ontwikkeling van de Agrosensiproducten is geheel in eigen beheer gerealiseerd. Acht jaar onderzoek heeft als gevolg dat er nu een bedrijf staat met enorme potentie, ook voor export. Nederland staat in de wereld bekend als een land met een lange historie als het gaat om agrarische producten. In de ontwikkeling is er ook oog geweest voor de milieuproblematiek. Het product is geheel natuurlijk en absoluut onschadelijk voor mens en milieu. Door samen te werken met diverse landbouwkundige en bedrijfslaboratoria zoals BLGG, Altic en Novacropcontrol worden gedegen onderzoeken samengesteld.

Productie

De productie vindt plaats op diverse locaties. De apparatuur om het product te maken is geheel in eigen beheer ontwikkeld. De speciale eisen die dit stelt aan de omgeving is tot uiting gebracht in de locatie van de fabriek in Waalwijk. Op de rand van de industrie en de landbouw, op het hypermoderne industrieterrein HAVEN 7. De producten zijn leverbaar in klein- en grootverpakking, van de 3 ml sachets via de 5 en 10 liter jerrycans tot 1000 liter IBC containers.

Locatie Waalwijk

 


Logon

AgroSensi | Gompenstraat 35A| 5145RM Waalwijk | contact@agrosensi.com